Trainingen voor onderwijs, instanties en bedrijven

Talen(T) plus verzorgt voor onderwijs, bedrijven, (zorg)instanties en anderen, trainingen specifiek naar trainingbehoefte aangepast. De trainingen kunnen zowel op uw locatie als op een door ons uitgekozen locatie worden gegeven. De trainingen zijn inclusief trainingsmateriaal, lunch (bij een dag training), koffie, thee, water en sapje. Na afloop van de training ontvangt iedere cursist een certificaat plus rapport van deelname.

Beheersing Nederlandse taal:

Tegenwoordig zijn er helaas nog maar weinig mensen die de Nederlandse taal goed beheersen. Nederlands is ook best een lastige taal en kent veel verschillende regels en uitzonderingen. Tijdens de invoering van de nieuwe spelling is het er niet makkelijker op geworden. Het is dus logisch dat u soms twijfelt of u de regels goed toepast.

Ook binnen het onderwijs wordt regelmatig de Nederlandse taal door (vak)docenten niet goed toegepast.

Dit is waarschijnlijk één van de redenen waardoor leerlingen veelvuldig een stempel van dyslexie krijgen, terwijl ze eigenlijk gewoon onvoldoende onderwezen zijn in de Nederlandse taal.

Soort training: De trainingen zijn strak gepland en gaan uit van uitsluitend gemotiveerde mensen. Er komt per training veel lesstof aan de orde.

Werkgevers zullen per training over iedere cursist een rapport ontvangen waarbij de inzet en motivatie van de werknemer aangegeven zal worden. De eisen van het rapport kunt u bij het bespreken van de training aanpassen naar eigen wensen. Als werkgever kunt u kunt dit rapport gebruiken bij een functionerings- of beoordelingsgesprek.

Werknemers zullen per training een certificaat van deelname ontvangen, tevens zal bij dit certificaat een rapport worden meegegeven over de inzet en motivatie. Dit rapport en certificaat kan de werknemer tijdens een functionerings- of beoordelingsgesprek gebruiken.training, coaching, bijles

Particulieren kunnen natuurlijk ook een training volgen waarbij zij hun verkregen certificaat bij hun curriculum vitae kunnen toevoegen. Het spreekt voor zich dat ik te allen tijde bereid zal zijn om een passende referentie af te geven.

Werkwijze:

Zodra de training is afgesproken wordt er in principe vooraf een intake gehouden, waarbij de leerdoelen in kaart worden gebracht. Onze aangeboden trainingen gaan uit van een bepaalde motivatie, inzet en basiskennis. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een ander soort traject af te spreken.

 

Basiskennis grammatica

Nederlands is een lastige taal en kent veel verschillende regels en uitzonderingen. Mocht u de spellingregels goed willen toepassen, dan zal u enige grammaticale kennis moeten hebben. Ook binnen het onderwijs wordt regelmatig de Nederlandse taal door vakdocenten niet goed toegepast. Dat is waarschijnlijk één van de redenen waardoor leerlingen veelvuldig een stempel van dyslexie krijgen, terwijl ze eigenlijk gewoon onvoldoende onderwezen zijn in de Nederlandse taal. Via deze training kunt u uw taalkennis bijspijkeren of weer opfrissen.

Lees verder

columns

Een column is een met regelmaat verschijnend, kort stukje proza, vroeger ook wel cursiefje genoemd. De schrijver ventileert zijn/haar mening in een bepaald aantal woorden. Een column is soms vergelijkbaar met een artikel. Wil je een goede column schrijven, dan moet je weten hoeveel woorden een tekst mag bevatten en hoe je hoofd- van bijzaken weet te onderscheiden. Een column bevat vaak kritische en/of grappige elementen.

Lees verder

Gespreksvaardigheden

Regelmatig komt het voor dat we onbewust een verkeerde boodschap uitzenden. Dit kan komen omdat de ontvanger al negatief is, daar valt dan soms weinig aan te veranderen. Meestal komt dit omdat de boodschapper onduidelijk is.

Lees verder

Nieuwe spelling

Tijdens de invoering van de nieuwe spelling is de Nederlandse taal er niet makkelijker op geworden. Het is dus logisch dat u soms twijfelt of u de regels goed toepast.

Lees verder

Notuleren via uw laptop

Tijdens deze training leert u hoe effectiever kunt notuleren en hoe u afspraken met medewerkers moet vastleggen. Door uw notulen kunt u anderen motiveren en bedrijfsdoelen realiseren. Als notulist bent u zodoende een belangrijk persoon binnen het (bedrijfs)web/ netwerk.

Lees verder

Zakelijk schrijven

Wanneer u regelmatig voor uw werk voorstellen of memo’s moet schrijven, dan is deze training geschikt voor u.

Het is namelijk belangrijk dat uw voorstel goed tot zijn recht komt, zodat diegene aan wie u schrijft direct begrijpt waar het om gaat. Dit kan om een brief of e-mail gaan.

Lees verder

Solliciteren (nu 50% zomerkorting)

Succesvol solliciteren–> Hoe doe je dat? Een goede sollicitatie begint met een sterke motivatiebrief. Doelgroep: De training is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een passende baan en graag hulp willen bij het solliciteren.